Recept na jídlo špenátová polévka přináší do kuchyně inspiraci.
Špenátová polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1,5 litru vývaru, 200 g vepřového masa, 500 g špenátu, 2 stroužky česneku, 1 lžička sojové omáčky, špetka pepře, sůl
Příprava:
Do vařícího vývaru vložíme na nudličky nakrájené maso, které 5 minut za stálého sbírání tvořící se pěny vaříme. Přidáme sojovou omáčku, sůl, opraný překrájený špenát a vaříme do měkka. Hotovou polévku okořeníme plátky česneku, špetkou pepře a wei-su.
Další články a jídla:
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.
Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Slepičí polévka se skleněnými nudlemi