Recept na jídlo špenátová polévka přináší do kuchyně inspiraci.

Špenátová polévka

Špenátová polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1,5 litru vývaru, 200 g vepřového masa, 500 g špenátu, 2 stroužky česneku, 1 lžička sojové omáčky, špetka pepře, sůl

Příprava:

Do vařícího vývaru vložíme na nudličky nakrájené maso, které 5 minut za stálého sbírání tvořící se pěny vaříme. Přidáme sojovou omáčku, sůl, opraný překrájený špenát a vaříme do měkka. Hotovou polévku okořeníme plátky česneku, špetkou pepře a wei-su.

Další články a jídla:

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi


Yin.cz © 2007