Recept na jídlo taštičky plněné masem přináší do kuchyně inspiraci.
Taštičky plněné masem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g vepřové kýty, 1 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 1 cibule, wei-su, čtvrt lžičky zázvoru, půl šálku studené vody, sůl, tlučený pepř, 400 g hladké mouky, voda
Příprava:
Z hladké mouky a vody si vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na mísu a necháme asi 45 minut odpočinout přikryté utěrkou. Zatímco těsto odpočívá, připravíme si masovou náplň. Jemně nasekané nebo mleté vepřové maso smícháme s přísadami - sojovou omáčkou, vínem, wei-su, tlučeným pepřem, strouhaným zázvorem, nadrobno nakrájenou cibulkou a solí. Za stálého míchání přidáváme postupně studenou vodu. Odpočinuté těsto rozválíme na váleček silný asi 2 cm. Z válečku těsta pak krájíme dvoucentimetrové dílky, které vyválíme na tenké placičky. Na střed každé placičky položíme vrchovatou lžičku masové náplně. Přeložíme a okraje taštičky pevně stiskneme k sobě tak, aby se těsto spojilo. Takto připravené taštičky vložíme do vroucí vody a jakmile vyplavou na povrch, přerušíme var přelitím nepatrného množství studené vody. Taštičky klesnou ke dnu. Po znovuuvedení do varu a vyplutí taštiček na povrch je vybereme sítem na mísu a horké podáváme. Jsou velmi chutné, když je ještě dodatečně opečeme na malém množství horkého tuku.
Další články a jídla:
Konfucius ovládal pět dovedností.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti