Recept na jídlo vývar žou-wan-c' přináší do kuchyně inspiraci.

Vývar žou-wan-c'

Vývar žou-wan-c' je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

200 g vepřového masa, 1 lžíce vína šao-sing, špetka mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, wei-su, 1 slepičí vejce, lžíce škrobu, 1 litr vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, sůl, cibulka zelnačka

Příprava:

Prorostlé vepřové maso nasekáme způsobem MO na jemnou směs, kterou ochutíme mletým pepřem, solí, sojovou omáčkou, vínem a wei-su. Přidáme celé vejce a škrob. Z důkladně promíchané směsi vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do vývaru a na mírném ohni zavaříme. Polévku dochutíme vínem, wei-su a podle potřeby osolíme. Při podávání ozdobíme najemno na krájenou cibulkou zelnačkou.

Další články a jídla:

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi


Yin.cz © 2007