Recept na jídlo švej-ču-žou vnáší do naší kuchyně čerstvou a svěží inspiraci.

Švej-ču-žou

Švej-ču-žou je čínské jídlo připravené podle tohoto receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Množství surovin, které je potřeba na přípravu 4 porcí: 500 g vepřové plece, 1 středně velký pórek, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce rybí omáčky, 1 feferonka, 0,5 lžíce cukru krupice, 3 lžíce sádla nebo oleje na smažení

Příprava pokrmu:

Vepřovou plec si necháme předem zmrazit, nakrájíme na velice tenké plátky o velikosti 3x3 cm a obalíme v solamylu. Bílou část pórku pokrájíme na tenká kolečka.

Když se maso rozmrazí, zprudka jej osmažíme na rozpáleném sádle nebo oleji. Když je maso osmažené, vyjmeme ho z pánve, do pánve dáme pórek a opečeme ho do zesklovatění, je hotový za 1-2 minuty. Zbylé ingredience smícháme, zalijeme jimi pórek a přidáme opečené maso.

Švej-ču-žou podáváme s rýží.

Další články a jídla:

Kuře na červeno chutná s omáčkou a rýží.

Čínské vynálezy obohatily kulturu i techniku.

Sojové cukeťáky se dají podávat teplé i studené.

Sladkokyselá čínská polévka se zahustí vajíčkem a škrobem.

Smažené nudle s kuřecím masem zahustíme máčeným škrobem.

Citronové kuře ozdobíme rajčetem, čínským zelím a zbývajícím citronem.

Kuřecí maso s ananasem dusíme.

Kuřecí kung pao oslovilo již svou chutí spoustu lidí.

Studená hořčicová omáčka chutná vychlazená.

Čínská zeleninová polévka se servíruje ozdobená nasekanou petrželovou natí.

Studená omáčka z červeného vína se hodí pro namáčení masa.

Uzená kachna bez kostí.

Uzené kuře lze podávat i studené.

Špenátová polévka z čerstvého špenátu se podává, dokud je ještě teplá.


Yin.cz © 2007