Čínský pikantní salát z dýně přináší do kuchyně inspiraci.
Čínský pikantní salát z dýně je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g podlouhlé dýně, 2 polévkové lžíce sójového oleje, 1 polévková lžíce octa, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 2-3 rozkrájené pálivé papričky (nebo 1 kávová lžička pálivé papriky), 1 červená nepálivá paprika
Zálivka: 1 kávová lžička cukru, špetka pepře, 1 a půl kávové lžičky soli rozmíchané v půl šálku vody
Příprava:
Dýni oloupeme a zbavíme jader. Nakrájíme na plátky, posolíme a necháme na sítku pustit šťávu. Mezitím v horkém oleji opečeme pálivé papričky. Když je vyjmeme, pečeme v oleji ještě malou chvilku i plátky dýně. Červenou papriku nakrájíme na jemné proužky. V trošce vody si připravíme zálivku z cukru, soli, špetky pepře, sójové omáčky a octa. Vychladlou dýni a pokrájenou papriku zalijeme touto směsí a dobře promícháme.
Další jídla:
Banánový flip na pití.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Plněné papriky s tofu směsí.
Kuře pěti vůní posypete pažitkou.
Kantonské kuře přelijeme omáčkou.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Játra po sečuánsku chutnají s rýží jako přílohou.