Čínský pikantní salát z dýně přináší do kuchyně inspiraci.

Čínský pikantní salát z dýně

Čínský pikantní salát z dýně je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g podlouhlé dýně, 2 polévkové lžíce sójového oleje, 1 polévková lžíce octa, 2 polévkové lžíce sójové omáčky, 2-3 rozkrájené pálivé papričky (nebo 1 kávová lžička pálivé papriky), 1 červená nepálivá paprika
Zálivka: 1 kávová lžička cukru, špetka pepře, 1 a půl kávové lžičky soli rozmíchané v půl šálku vody

Příprava:

Dýni oloupeme a zbavíme jader. Nakrájíme na plátky, posolíme a necháme na sítku pustit šťávu. Mezitím v horkém oleji opečeme pálivé papričky. Když je vyjmeme, pečeme v oleji ještě malou chvilku i plátky dýně. Červenou papriku nakrájíme na jemné proužky. V trošce vody si připravíme zálivku z cukru, soli, špetky pepře, sójové omáčky a octa. Vychladlou dýni a pokrájenou papriku zalijeme touto směsí a dobře promícháme.

Další jídla:

Banánový flip na pití.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Plněné papriky s tofu směsí.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Játra po sečuánsku chutnají s rýží jako přílohou.


Yin.cz © 2007