Hovězí maso s fazolemi přináší do kuchyně inspiraci.

Hovězí maso s fazolemi

Hovězí maso s fazolemi je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

450g hovězí zadního masa (pokrájeného na kusy o velikosti 2,5cm)
Marináda: 2 lžíce tmavé sójové omáčky, 2 lžičky škrobové moučky, 2 lžičky arašídového oleje
Omáčka: 2 lžíce oleje, 1 malá cibule (nakrájená na 8 dílů), 3 rozetřené stroužky česneku, 225g tenkých zelených fazolek (překrojených na poloviny), 25g bambusových výhonků (propláchnutých a scezených), 25g nesolených kešú oříšků, 2 lžičky tmavé sójové omáčky, 2 lžičky vína, 1,25dl hovězího vývaru, 2 lžičky škrobové moučky, 4 lžičky vody, mletý pepř, sůl

Příprava:

Přísady na marinádu smíchejte, do marinády přidejte krájené maso a marinujte alespoň 30 minut. K přípravě omáčky rozehřejte v předehřátém woku olej. Přidejte cibuli, česnek, oříšky kešú, fazolky a bambusové výhonky a smažte 2-3 minuty na prudkém ohni. Maso vyjměte z marinády, nechte okapat, přidejte do woku a smažte 3-4 minuty. V misce smíchejte sójovou omáčku, vývar a víno. V jiné misce smíchejte škrobovou moučku s vodou a směs přidejte do misky s vývarem. Směs přilijte do woku, míchejte dokud nezhoustne a nepročistí se, stáhněte plamen a nechte ještě 2-3 minuty povařit. Nakonec podle chuti opepřete a osolte. Hovězí maso s fazolemi podáváme s rýží jako přílohou.

Další články a recepty na čínská jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.

Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.


Yin.cz © 2007