Hovězí maso s fazolemi přináší do kuchyně inspiraci.
Hovězí maso s fazolemi je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
450g hovězí zadního masa (pokrájeného na kusy o velikosti 2,5cm)
Marináda: 2 lžíce tmavé sójové omáčky, 2 lžičky škrobové moučky, 2 lžičky arašídového oleje
Omáčka: 2 lžíce oleje, 1 malá cibule (nakrájená na 8 dílů), 3 rozetřené stroužky česneku, 225g tenkých zelených fazolek (překrojených na poloviny), 25g bambusových výhonků (propláchnutých a scezených), 25g nesolených kešú oříšků, 2 lžičky tmavé sójové omáčky, 2 lžičky vína, 1,25dl hovězího vývaru, 2 lžičky škrobové moučky, 4 lžičky vody, mletý pepř, sůl
Příprava:
Přísady na marinádu smíchejte, do marinády přidejte krájené maso a marinujte alespoň 30 minut. K přípravě omáčky rozehřejte v předehřátém woku olej. Přidejte cibuli, česnek, oříšky kešú, fazolky a bambusové výhonky a smažte 2-3 minuty na prudkém ohni. Maso vyjměte z marinády, nechte okapat, přidejte do woku a smažte 3-4 minuty. V misce smíchejte sójovou omáčku, vývar a víno. V jiné misce smíchejte škrobovou moučku s vodou a směs přidejte do misky s vývarem. Směs přilijte do woku, míchejte dokud nezhoustne a nepročistí se, stáhněte plamen a nechte ještě 2-3 minuty povařit. Nakonec podle chuti opepřete a osolte. Hovězí maso s fazolemi podáváme s rýží jako přílohou.
Další články a recepty na čínská jídla:
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.
Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.
Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.
Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.