Křehké kuře na pálivém zelí přináší do kuchyně inspiraci.

Křehké kuře na pálivém zelí

Křehké kuře na pálivém zelí je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 větší kuře, badyán, 1 cibule, bobkový list, 1 lžička s'čchuanského pepře nebo bílého pepře, 2 lžíce vína, olej, sůl
Zelný salát: 500 g hlávkového zelí, 10 g celých pálivých papriček, 100g máčených černých hub (Jidášovo ucho), 100 g sojové omáčky, 30 g máčeného škrobu, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vína, wei-su (glutamát)

Příprava:

V osolené vodě uvaříme kuře spolu s cibulí, badyánem, pepřem, vínem a bobkovým listem téměř doměkka. Kuře vyjmeme, necháme vychladnout a částečně vykostěné rozčtvrtíme. Kuřecí čtvrtky poté usmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, mírně podlijem a dusíme. Přidáme 2 lžíce vína, celé papričky a nadrobno nakrájené černé houby (Jidášovo ucho). Nakonec přidáme sojovou omáčku se škrobem a wei-su. Touto zálivkou zelí zahustíme.
Teplý salát navrstvíme na mísu a na něj poklademe porce smaženého kuřete.

Další články a recepty na čínská jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.

Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.


Yin.cz © 2007