Recept na jídlo mořská okurka přináší do kuchyně inspiraci.
Mořská okurka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Mořská okurka je oblíbená specialita čínské kuchyně. Na trh se dodává v sušeném stavu. Pokud chceme připravit pokrm z mořských okurek, musíme s jejich přípravou začít alespoň 3 dny předem. Opláchnuté sušené okurky necháme máčet přes noc ve studené vodě. Ráno vodu slijeme a zalijeme mořské okurky vařící vodou, postavíme na 1 hodinu na mírný oheň, ale neuvádíme do prudkého varu. Poté odstavíme z ohně a necháme zvolna vychladnout i s vodou. Poté okurku nařízneme podélným řezem a pod tekoucí vodou odstraníme vnitřnosti. Máčíme do dalšího dne ve studené vodě. Třetí den vodu slijeme, mořské okurky vložíme do horké vody a na mírném ohni opět zahříváme. Nakonec mořské okurky dobře propíráme, až voda zůstane čistá a bez černého slizu. Takto připravené mořské okurky ihned použijeme do jídel.