Recept na jídlo mořská okurka přináší do kuchyně inspiraci.

Mořská okurka

Mořská okurka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Mořská okurka je oblíbená specialita čínské kuchyně. Na trh se dodává v sušeném stavu. Pokud chceme připravit pokrm z mořských okurek, musíme s jejich přípravou začít alespoň 3 dny předem. Opláchnuté sušené okurky necháme máčet přes noc ve studené vodě. Ráno vodu slijeme a zalijeme mořské okurky vařící vodou, postavíme na 1 hodinu na mírný oheň, ale neuvádíme do prudkého varu. Poté odstavíme z ohně a necháme zvolna vychladnout i s vodou. Poté okurku nařízneme podélným řezem a pod tekoucí vodou odstraníme vnitřnosti. Máčíme do dalšího dne ve studené vodě. Třetí den vodu slijeme, mořské okurky vložíme do horké vody a na mírném ohni opět zahříváme. Nakonec mořské okurky dobře propíráme, až voda zůstane čistá a bez černého slizu. Takto připravené mořské okurky ihned použijeme do jídel.

Yin.cz © 2007