Zelenina v čínské kuchyni přináší inspiraci.

Zelenina v čínské kuchyni

Zelenina v čínské kuchyni.

V naprosté většině čínských jídel se používá jeden nebo více druhů zeleniny. Krátké tepelné zpracování používané při přípravě čínských jídel je z pohledu moderní výživy velká přednost. Více než 80 druhů a nespočetné množství odrůd zeleniny, která se v Číně pěstuje, umožňuje velké množství chuťových a barevných kombinací při její přípravě. Nejčastěji užívanou zeleninou je v čínské kuchyni zelí, špenát, pórek, sójové boby a jejich klíčky, bambusové výhonky, lilek, bílá ředkev, salátové okurky, paprikové lusky, cibulka zelňačka, zelené fazolové lusky, mladá česneková nať, květák, celer, pažitka, petrželová nať apod.

Se zapojením fantazie se při přípravě čínských jídel dá receptem stanovená zelenina zaměnit za takovou, která je podle sezóny dostupná na našem trhu.

Yin.cz © 2007