Recept na jídlo vývar čínská žraločí polévka přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská žraločí polévka

Čínská žraločí polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

200 g vařeného masa ze žraločích ploutví, 1 litr vývaru, 100 g vařeného slepičího masa, 2 žampiony, 50 g bambusových výhonků, 1 lžíce máčeného škrobu, 50 g šunky, 2 lžíce vína šao-sing, wei-su, špetka mletého bílého pepře a soli, nasekaná petrželová nať

Příprava:

Ve vývaru povaříme maso ze žraločích ploutví, přidáme nudličky bambusových výhonků, na tenké plátky nakrájené žampiony, po vlákně krájené nudličky slepičího masa, ochutíme solí, wei-su, vínem, mletým bílým pepřem a zahustíme máčeným škrobem. Krátce povaříme, zakápneme olejem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí a na nudličky nakrájenou šunkou.

Další články a jídla:

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi


Yin.cz © 2007