Recept na hovězí maso se sladkokyselou omáčkou přináší do kuchyně inspiraci.

Hovězí maso se sladkokyselou omáčkou

Hovězí maso se sladkokyselou omáčkou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g zadního hovězího masa, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 1 lžička škrobu, několik kapek oleje a olej na smažení, špetka soli

Příprava:

Zadní hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v těstíčku připraveném ze škrobu, hladké mouky, vejce, špetky soli a několika kapek oleje. Takto upravené maso osmažíme dozlatova v rozpáleném oleji, cedníkem vyjmeme a necháme odkapat. Při podávání úhledně upravíme na teplé míse a přelijeme horkou sladkokyselou omáčkou.

Další články a jídla:

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Játra po sečuánsku u kterých je nutná rychlá příprava.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Kuře s ananasem podáváme s rýží.

Dynastie Ming se těšila prosperitě.

Čínský kalendář se skládá ze šedesátiletých cyklů.

Kuřecí játra se zeleninou jsou připravena na teflonové pánvi.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Gaiwan vznikl v době dynastie Ming.

Jehněčí na zelenině dochutíme sojovou omáčkou.

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Hovězí maso na kari


Yin.cz © 2007