Hovězí závitky z Chaj-nanu přináší do kuchyně inspiraci.

Hovězí závitky z Chaj-nanu

Hovězí závitky z Chaj-nanu je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Rozpis na 7 porcí: 300g hovězího z kýty, 4 cibulky, 3 šálky oleje, nať koriandru, 15 rýžových papírů
Přísady 1: 250g mouky, 1 vejce, voda
Přísady 2: polovina vejce, mletý pepř, 1/8 lžičky soli, 1 lžička maizeny, 1/8 lžičky prášku do pečiva, 1 lžíce oleje

Příprava:

Maso umeleme, smícháme s přísadami č. 2 a 2 hodiny marinujeme. Po této době smícháme se lžicí oleje. Cibulku a nať koriandru nasekáme nadrobno.

Maso smícháme s nasekanou cibulkou a s koriandrem. Z přísad č. 1 vypracujeme řídké těstíčko.

Čtvercový rýžový papír namočíme, položíme na stůl, třetinu papíru přehneme do středu. Na přehnutý papír položíme trochu náplně z mletého masa. Pravý a levý okraj papíru přeložíme na maso a zavineme závitek o rozměrech 6×2cm. Připravený závitek ponoříme do těstíčka. Stejným způsobem připravíme ostatní závitky.

V pánvi wok rozehřejeme olej. Závitky zprudka smažíme 2 minuty, když zčervenají vyjmeme je z pánve. Závitky položíme na talíř a ozdobíme nakrájenou zeleninou a ovocem podle vlastní chuti.

Další články a jídla:

Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.

Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Hovězí maso s fazolemi chutná s rýží.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.


Yin.cz © 2007