Recept na jídlo játra čchao přináší do kuchyně inspiraci.

Játra čchao

Játra čchao jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

600 g vepřových jater, sůl, lžíce máčeného škrobu, 100 g špenátu nebo zelí, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, 50 g máčených černých hub
Zálivka: 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vývaru, 2 lžíce vína šao-sing, špetka cukru, sůl, půl lžičky wei-su

Příprava:

Játra opereme, nakrájíma na tenké plátky, mírně osolíme a obalíme v máčeném škrobu.

Připravené plátky jater orestujeme v malé dávce rozehřátého oleje. Po minutě přidáme očištěné a oprané listy špenátu, které můžeme nahradit i spařeným hlávkovým zelím. Za stálého míchání na prudkém ohni přidáme krájené máčené černé houby a tenké plátky česneku. Zalijeme připraveným zálivem a restujeme až do malého množství šťávy, která se má oddělovat od tuku.

Další články a jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Skopové maso podáváme na horké míse.

Kuřecí játra se zeleninou jsou připravena na teflonové pánvi.

Maso po sečuánsku podáváme s rýží.

Oolong je částečně fermentovaný čaj podporující trávení.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Gaiwan vznikl v době dynastie Ming.

Divoký králík na česneku je dušený na mírném ohni.

Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Dušená játra přikryjeme pokličkou a dusíme.


Yin.cz © 2007