Ostré kuře přináší do kuchyně inspiraci.

Ostré kuře

Ostré kuře je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Rozpis na 4 porce: 2 kuřecí stehna, 5 stroužků česneku, 1 zelená paprika, 2 chilli papričky, 1 lžička maizenové pasty, 10 kuliček pepře, 3 šálky oleje
Přísady: 1) 1 vejce, 1/2 lžíce maizeny, 1 lžička sojové omáčky
2) 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička octa, 1/2 lžičky cukru, 1 lžička bujonu, 1/5 lžíce vína
3) 1/2 lžičky ostrého oleje s chilli, 1/2 lžičky sezamového oleje

Příprava:

Kuře vykostíme. Do masa nařežeme zářezy, poté nakrájíme na kostky o hraně 2cm. Smícháme s přísadami (1) a 30 minut marinujeme.

Zelenou papriku a chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátečky. Kuličky pepře nadrtíme.

Na pánvi rozpálíme 3 šálky oleje, na kterém kuřecí maso osmažíme do zlatohněda. Poté maso vyjmeme z oleje a zcedíme.

Na pánvi necháme lžičku oleje a na silném ohni osmažíme česnek, papriku a chilli papričky. Přidáme maso, nadrcený pepř a přísady (2), mícháme a smažíme další 3 minuty. Zahustíme maizenovou pastou, dochutíme přísadami (3) a podáváme. Podáváme s rýží jako přílohou.

Další články a jídla:

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.

Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.

Hovězí maso s fazolemi chutná s rýží.

Hovězí závitky z Chaj-nanu připravíme na pánvi wok.


Yin.cz © 2007