Ostré kuře přináší do kuchyně inspiraci.
Ostré kuře je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Rozpis na 4 porce: 2 kuřecí stehna, 5 stroužků česneku, 1 zelená paprika, 2 chilli papričky, 1 lžička maizenové pasty, 10 kuliček pepře, 3 šálky oleje
Přísady: 1) 1 vejce, 1/2 lžíce maizeny, 1 lžička sojové omáčky
2) 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička octa, 1/2 lžičky cukru, 1 lžička bujonu, 1/5 lžíce vína
3) 1/2 lžičky ostrého oleje s chilli, 1/2 lžičky sezamového oleje
Příprava:
Kuře vykostíme. Do masa nařežeme zářezy, poté nakrájíme na kostky o hraně 2cm. Smícháme s přísadami (1) a 30 minut marinujeme.
Zelenou papriku a chilli papričky zbavíme semen a nakrájíme na malé kousky. Česnek nakrájíme na tenké plátečky. Kuličky pepře nadrtíme.
Na pánvi rozpálíme 3 šálky oleje, na kterém kuřecí maso osmažíme do zlatohněda. Poté maso vyjmeme z oleje a zcedíme.
Na pánvi necháme lžičku oleje a na silném ohni osmažíme česnek, papriku a chilli papričky. Přidáme maso, nadrcený pepř a přísady (2), mícháme a smažíme další 3 minuty. Zahustíme maizenovou pastou, dochutíme přísadami (3) a podáváme. Podáváme s rýží jako přílohou.
Další články a jídla:
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.
Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.
Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.
Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.
Hovězí maso s fazolemi chutná s rýží.
Hovězí závitky z Chaj-nanu připravíme na pánvi wok.