Recept na jídlo pražená rýže s vepřovým masem přináší do kuchyně inspiraci.

Pražená rýže s vepřovým masem

Pražená rýže s vepřovým masem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g vepřového masa z kýty, 1 lžíce vína, 3 lžíce sádla, 50 g žampionů, 50 g pórku, 1 větší cibule, 3 šálky vařené rýže, lžíce máčeného škrobu, wei-su, sůl, špetka mletého bílého pepře, petrželová nať na ozdobení

Příprava:

Vepřové maso nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s máčeným škrobem a solí, prudce orestujeme v rozehřátém sádle, přidáme nadrobno nakrájený pórek, plátky žampionů, cibuli, zastříkneme vínem a vyrestujeme do sucha. Přimícháme vařenou rýži, ochutíme solí, mletým bílým pepřem, wei-su a důkladně prohřejeme. Při podávání ozdobíme petrželovou natí.

Další články a jídla:

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007