Recept na jídlo skopové maso přináší do kuchyně inspiraci.
Skopové maso je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g skopové kýty, 1 a půl lžíce škrobu, 2 lžíce jablečného sirupu, 2 lžíce cukru
Směs: 2 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sojové omáčky, špetka zázvoru a wei-su
Příprava:
Skopovou kýtu nakrájíme na tenké plátky, které promícháme se sirupem, špetkou soli a polévkovou lžící škrobu. Na rozpáleném oleji osmažíme zprudka maso z obou stran. Na čisté pánvi s trochou oleje necháme zkaramelizovat cukr a zalijeme připravenou směsí z octa, vína, sojové omáčky, zázvoru a zbytku škrobu. Uvedeme do varu a když začne omáčka zhoustnout, přidáme scezené maso. Krátce promícháme a podáváme na horké porcelánové míse.
Další články a jídla:
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Maso po sečuánsku podáváme s rýží.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.
Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.
Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Vlašské ořechy v medu mícháme, až cukr zesklovatí.
Smažená kantonská rýže s krevetami, šunkou a hráškem.
Gaiwan vznikl v době dynastie Ming.
Divoký králík na česneku je dušený na mírném ohni.
Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.
Dušený králík na zelenině zahuštěný škrobem.