Recept na jídlo skopové maso přináší do kuchyně inspiraci.

Skopové maso

Skopové maso je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g skopové kýty, 1 a půl lžíce škrobu, 2 lžíce jablečného sirupu, 2 lžíce cukru
Směs: 2 lžíce vína šao-sing, 2 lžíce sojové omáčky, špetka zázvoru a wei-su

Příprava:

Skopovou kýtu nakrájíme na tenké plátky, které promícháme se sirupem, špetkou soli a polévkovou lžící škrobu. Na rozpáleném oleji osmažíme zprudka maso z obou stran. Na čisté pánvi s trochou oleje necháme zkaramelizovat cukr a zalijeme připravenou směsí z octa, vína, sojové omáčky, zázvoru a zbytku škrobu. Uvedeme do varu a když začne omáčka zhoustnout, přidáme scezené maso. Krátce promícháme a podáváme na horké porcelánové míse.

Další články a jídla:

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso po sečuánsku podáváme s rýží.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Vlašské ořechy v medu mícháme, až cukr zesklovatí.

Smažená kantonská rýže s krevetami, šunkou a hráškem.

Gaiwan vznikl v době dynastie Ming.

Divoký králík na česneku je dušený na mírném ohni.

Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.

Dušený králík na zelenině zahuštěný škrobem.


Yin.cz © 2007