Smažené kuře s citronem přináší do kuchyně inspiraci.
Smažené kuře s citronem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
Rozpis na 4 porce: 320g kuřecího masa, 3/4 šálku oleje, 1/2 citronu
Přísady:
(1) 2 lžíce strouhaného sýra (nebo tofu), 1/4 lžičky soli, 1 lžíce vody
(2) 7 lžic cukru, 1/2 šálku vody, 3/4 šálku octa, 1/4 lžičky soli
(3) 1 a 1/2 lžičky strouhaného sýra, 3 lžičky vody
Příprava:
Kuřecí maso nakrájíme na kousky o velikosti 5×3×0,5cm. Maso smícháme s přísadami (1) a 10 minut marinujeme. Citron nakrájíme na plátky.
Ve woku necháme rozpálit 3/4 šálku oleje, do kterého postupně klademe kousky kuřecího masa. Smažíme na středním plameni, wokem občas zatřeseme, aby se maso nepřilepilo na dno. Zčervenalé kousky masa obrátíme a když jsou měkké, vyjmeme je z woku.
Ve woku necháme lžíci oleje. Přidáme přísady (2) a plátky citronu. Když se cukr rozpustí, přidáme přísady (3) a vše dobře smícháme. Podáváme s rýží jako přílohou, připravenou omáčkou polijeme kousky kuřete a ozdobíme plátky citronu nebo pomeranče.
Další články a jídla:
Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.
Hovězí maso s fazolemi chutná s rýží.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.
Sečuánský lilek s rajčaty položíme na talíře.
Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.
Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.
Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.
Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Čínské sladkokyselé kuře zdobíme koriandrem.
Ostré kuře podáváme s rýží.