Recept na jídlo zajíc v červeném zelí přináší do kuchyně inspiraci.

Zajíc v červeném zelí

Zajíc v červeném zelí je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

200 g vepřového masa, 2 cibule, 2 zaječí plecka, 1 vejce, 200 g červeného zelí, 3 lžíce sádla, 1 lžíce vína šoa-sing, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, 1 lžíce máčeného škrobu, půl lžičky wei-su, 30 g máčených černých hub, jamajský pepř, sůl

Příprava:

Zvěřinu ze 2 zaječích plecek a prorostlé vepřové maso nasekáme společně s cibulí způsobem MO. Ochutíme solíme, ppepříme, ochutíme wei-su a strouhaným zázvorem. Přidáme lžíci škrobu, celé vajíčko a vše důkladně promícháme. Z takto připravené hmoty pak vytváříme malé placičky, které osmažíme v horkém tuku, scedíme a necháme odkapat.

Na rozehřátém sádle zpěníme tenké plátky cibule, přidáme na kostky nakrájené červené zelí a krátce orestujeme. Přilijeme vývar a ochutíme solí, vínem, cukrem, čínským octem, wei-su a špetkou jamajského pepře. Přidáme na drobné kousky nakrájené černé houby a připravené placičky. Zahustíme máčeným škrobem a podusíme.

Další články a jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Smažená kantonská rýže s krevetami, šunkou a hráškem.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Vlašské ořechy v medu mícháme, až cukr zesklovatí.

Žlutý čaj má lehký nálev s jemnou kaštanovou chutí.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Rýžové závitky smažíme v dostatku oleje.

Čínské křupavé kuře necháme 30 minut marinovat.

Kuře na červeno podáváme s rýží, přelité omáčkou.

Sečuánský lilek s rajčaty přelijeme omáčkou.


Yin.cz © 2007