Blog na téma Čína

Kalendář Pirelli 2008

Kalendář Pirelli 2008. Zajímavá prezentace firmy Pirelli pojatá jako umělecké dílo.

Jako výraz respektu k Číně Pirelli představil svůj kalendář pro rok 2008 ve městě Šanghaj. Třicáté páté vydání kalendáře firmy Pirelli, který opět jako vždycky nabízí fotografie nejkrásnějších žen, je prvním, které se koná v Asii. Jde o navštívenku, kterou se Pirelli chce představit veřejnosti v zemích Západní Asie.

Kalendář 2008 se celý věnuje Šanghaji: příštími měsíci vás budou provázet fotografie, na kterých uvidíte barvité ulice staré francouzské čtvrti, nádherné zahrady bývalého britského konzulátu, tajemnou atmosféru daleké Číny, svíjející se cestu do Nanjingu i charakteristické čajovny.

Dvacet tři působivých portrétů (dva na každý měsíc, v srpnu pouze jeden) připomíná módu a vznešenost staré Číny a ukazuje šarm krásy orientálek - jejich dokonalost, čistotu a eleganci. "Často se setkávám s tím, že lidé ze Západu žijí v zajetí klišé o Číně - představují si dlouhé rovné vlasy, šikmé oči. Myslím, že tady se mnoho změnilo. V Číně je mnoho překrásných žen. Myslím, že máme určitou vnitřní krásu, jaká se na Západě najde zřídka," říká Maggie Cheung, známá čínská herečka. Patrick Demarchelier, vlivný mistr portrétní fotografie, je už podruhé autorem prestižního almanachu Pirelli (poprvé to byl kalendář Pirelli vytvářený v roce 2005 v Rio de Janeiro v Brazílii). "Fotili jsme opravdu nezapomenutelné tváře: fascinující směs orientálního a západního," říká. Focení se odehrálo loni v dubnu a jedenáct modelek a hereček při tom v intenzivní práci strávilo deset dní. Na projektu pracovalo dalších 40 lidí.

Tvářemi kalendáře Pirelli 2008 jsou začínající hvězdy jako Agyness Deane a Lily Donaldson (Velká Británie), Doutzen Kroes (Nizozemí), Catherine Mc Neil a Gemma Ward (Austrálie), Sasha Pivovarova (Rusko), Coco Rocha (Irsko) a Caroline Trentini (Brazílie). Kalendář také představí čínské krásky jako Mo Wan Dan a Du Juan a především: Maggie Cheung, proslavenou asijskou herečku známou i na Západě díky jejímu účinkování ve filmech Police Story (1985), Super Cop (1992), Actress (1992), Chinese Box (1997), In the Mood for Love (2000) a Hero (2003).

Oficiální prezentace nového kalendáře se koná jen pár dnů po otevření druhé čínské továrny Pirelli na pneumatiky v provincii Šan-tung (Shandong). Čína a další asijské trhy jsou vlastně novou hranicí, kterou musí skupina překonat, aby pronikla na kontinent nových příležitostí pro další rozšiřování a růst.

Kalendář, který byl vždy uměleckou syntézou inovací, úcty k hodnotám a tradicím, ztělesňuje také schopnost Pirelelli přizpůsobit se a integrovat prvky z cizích kultur a přitom si uchovat svůj typicky italský styl.

Kalendář PirelliKalendář Pirelli 2008


Kalendář Pirelli 2008 - článek na téma Kalendář Pirelli 2008 s diskusí na blogu Sektor PJ.
Pirelli kalendář na rok 2008 - článek o Kalendáři Pirelli na rok 2008 s diskusí na stránkách Inblog.


Další zajímavosti z Číny:
Čínští blogeři proti korupci - nový fenomén v čínském životě, investigativní blogeři pomáhají odhalit zkorumpované funkcionáře.
Čínská sonda dorazila na oběžnou dráhu Měsíce - sonda Čchang E-1 dorazila ke svému cíli.
Terakotová armáda v Londýně - sochy vojáků terakotové armády cestovaly na výstavu do Londýna.
Umění starých čínských zemědělců - nové nálezy vědců ve východní Číně.


| RPG hry | Vtipy Chuck Norris | Turecko dovolená | Vtipy |


Yin.cz © 2007