Pikantní jehněčí se zeleninou je jedna z tradičních čínských lahůdek, bez kterých by čínská kuchyně zkrátka nebyla to pravé ořechové.

Pikantní jehněčí se zeleninou

Pikantní jehněčí se zeleninou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

20 g čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 červený pepřový lusk, 500 g bílého zelí, 2 červené papriky, sůl, 1 svazek jarní cibulky, 1 citron, 2 lžíce oleje, 400 g jehněčí pečeně, 4 lžíce sójové omáčky

Příprava:

Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Pepřový lusk omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme ho na jemná kolečka. Vše smícháme a odložíme stranou. Zelí a papriku nakrájíme našikmo na 0,5 cm široké proužky. Cibulku nakrájíme na tlustší kolečka. Citron omyjeme horkou vodou a nastrouháme kůru. Uvaříme rýži,1 lžíci oleje zahřejeme v pánvi wok, omyjeme maso a 5 minut ho opékáme. Po 3 minutách přidáme česnekovou směs, poté vše vyndáme a uchováme v teple. Zbylý olej zahřejeme ve woku a opečeme na něm zelí a papriku. Přidáme cibulku a 2 minuty opékáme. Přidáme maso a citrónovou kůru, dochutíme sójovou omáčkou.

Další jídla:

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...

Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.


Yin.cz © 2007