Pikantní jehněčí se zeleninou je jedna z tradičních čínských lahůdek, bez kterých by čínská kuchyně zkrátka nebyla to pravé ořechové.
Pikantní jehněčí se zeleninou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
20 g čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 červený pepřový lusk, 500 g bílého zelí, 2 červené papriky, sůl, 1 svazek jarní cibulky, 1 citron, 2 lžíce oleje, 400 g jehněčí pečeně, 4 lžíce sójové omáčky
Příprava:
Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Pepřový lusk omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme ho na jemná kolečka. Vše smícháme a odložíme stranou. Zelí a papriku nakrájíme našikmo na 0,5 cm široké proužky. Cibulku nakrájíme na tlustší kolečka. Citron omyjeme horkou vodou a nastrouháme kůru. Uvaříme rýži,1 lžíci oleje zahřejeme v pánvi wok, omyjeme maso a 5 minut ho opékáme. Po 3 minutách přidáme česnekovou směs, poté vše vyndáme a uchováme v teple. Zbylý olej zahřejeme ve woku a opečeme na něm zelí a papriku. Přidáme cibulku a 2 minuty opékáme. Přidáme maso a citrónovou kůru, dochutíme sójovou omáčkou.
Další jídla:
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...
Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...
Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.
Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.