Ryba nakyselo osloví milovníky exotických chutí.

Ryba nakyselo

Ryba nakyselo je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

150 g kapra, olej na smažení, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl
Sladkokyselá omáčka: 1 lžíce oleje, stroužek česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce octa, drobně nakrájená cibule, 1 lžíce cukru, naběračka vývaru, polovina lžičky wei-su, sůl, špetka zázvoru, máčený škrob k zahuštění, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce vína

Příprava:

Do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek, máčený zázvor krájený na tenké nudličky, ocet, sójovou omáčku, cukr, víno, sůl, zalijeme vývarem a povaříme. Zahustíme máčeným škrobem a kečupem a necháme omáčku ve vodní lázni povařit asi 30 minut. Opranou porci kapra prořízneme několika příčnými řezy až ke kosti. Mírně osolíme, poprášíme hladkou moukou a obalíme v máčeném škrobu. Ve větší dávce oleje vysmažíme dozlatova. Hotovou porci ryby položíme na talíř a lopatkou zmáčkneme, až se prolomí. Horkou sladkokyselou omáčkou rybu přelijeme.

Další:

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Cloisonné je drátkový email.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.


Yin.cz © 2007