Ryba nakyselo osloví milovníky exotických chutí.
Ryba nakyselo je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
150 g kapra, olej na smažení, 1 lžíce máčeného škrobu, sůl
Sladkokyselá omáčka: 1 lžíce oleje, stroužek česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce octa, drobně nakrájená cibule, 1 lžíce cukru, naběračka vývaru, polovina lžičky wei-su, sůl, špetka zázvoru, máčený škrob k zahuštění, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce vína
Příprava:
Do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek, máčený zázvor krájený na tenké nudličky, ocet, sójovou omáčku, cukr, víno, sůl, zalijeme vývarem a povaříme. Zahustíme máčeným škrobem a kečupem a necháme omáčku ve vodní lázni povařit asi 30 minut. Opranou porci kapra prořízneme několika příčnými řezy až ke kosti. Mírně osolíme, poprášíme hladkou moukou a obalíme v máčeném škrobu. Ve větší dávce oleje vysmažíme dozlatova. Hotovou porci ryby položíme na talíř a lopatkou zmáčkneme, až se prolomí. Horkou sladkokyselou omáčkou rybu přelijeme.
Další:
Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.
Cloisonné je drátkový email.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.