Kantonské nudle potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.
Kantonské nudle jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
široké ploché rýžové nudle, kuřecí maso, šunka, hlávkové zelí, černé houby, vývar, konzervovaný bambus, olej, sůl, glutasol, petrželka, bílý pepř, solamyl
Příprava:
Nudle uvaříme ve slané vodě, propláchneme a necháme okapat na sítu. Na rozpáleném oleji je v pánvi opečeme a přendáme do vyhřáté mísy. Pak nudle vložíme do oleje na kostičky nakrájené hlávkové zelí, zalijeme vývarem a zamícháme. Přidáme bambus, na nudličky nakrájené uvařené kuřecí maso, šunku a namočené černé houby (nahradit je můžete hlívou ústřičnou). Osolíme, přidáme trochu glutasolu, bílý pepř a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Dusíme do měkka. Nudle přelijeme hotovou směsí a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Další články:
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Cloisonné je drátkový email.
Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.