Kantonské nudle potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Kantonské nudle

Kantonské nudle jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

široké ploché rýžové nudle, kuřecí maso, šunka, hlávkové zelí, černé houby, vývar, konzervovaný bambus, olej, sůl, glutasol, petrželka, bílý pepř, solamyl

Příprava:

Nudle uvaříme ve slané vodě, propláchneme a necháme okapat na sítu. Na rozpáleném oleji je v pánvi opečeme a přendáme do vyhřáté mísy. Pak nudle vložíme do oleje na kostičky nakrájené hlávkové zelí, zalijeme vývarem a zamícháme. Přidáme bambus, na nudličky nakrájené uvařené kuřecí maso, šunku a namočené černé houby (nahradit je můžete hlívou ústřičnou). Osolíme, přidáme trochu glutasolu, bílý pepř a zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě. Dusíme do měkka. Nudle přelijeme hotovou směsí a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Další články:

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Cloisonné je drátkový email.

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.


Yin.cz © 2007