Recept na jídlo rajčatový salát s paprikovými lusky přináší do kuchyně inspiraci.
Rajčatový salát s paprikovými lusky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
300 g rajčat, 1 malá cibule, 300 g paprikových lusků
Zálivka: 1 lžíce čínské hořčice, 1 stroužek česneku, 1 lžíce čínského octa, špetka soli a mletého pepře, 4 lžíce stolního oleje, voda na zředění
Příprava:
Rajčata omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a promísíme s jemnými nudličkami zelených od jader očištěných paprikových lusků. Vložíme do mísy a přelijeme zálivkou připravenou z čínské hořčice, čínského octa, třeného česneku, mletého pepře, soli a oleje. Povrch salátu posypeme nadrobno pokrájenou cibulí propláchnutou ve studené vodě.
Další články a jídla:
Konfucius ovládl pět dovedností.
Rýže s kuřetem je ozdobená zelenou petrželovou natí.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Šen-nung je božský zemědělec.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citronem a rajčaty.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.
Celerový salát nakonec dobře promícháme.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.