Ryba na čínský způsob je jedna z čínských lahůdek.

Ryba na čínský způsob

Ryba na čínský způsob je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 filata (od hřbetu seříznuté maso bez kostí), 2 lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, olej na smažení, 200 g listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát)
Jako příloha se hodí rýže nebo čínské nudle.

Příprava:

Rybu pokapeme sojovou omáčkou, potřeme prolisovaným česnekem a na jemno nastrouhaným kousíčkem zázvoru. Marinujeme alespoň deset minut. Mezitím si pokrájíme zeleninu. Poté rozpálíme olej v pánvi, přidáme filata a restujeme z každé strany cca 3 minuty. Můžete je pak vidličkou rozdělit na kousky, přidejte zeleninu, trošku vody a asi tak 5 minut poduste. Nakonec přidejte hotové uvařené čínské nudle a dochuťte sojovou omáčkou dle libosti.

Další jídla:

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...

Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...

Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.


Yin.cz © 2007