Recept na šuang-si přináší do kuchyně inspiraci.

Šuang-si

Šuang-si je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g svíčkové, 1 slepičí vejce, 1 lžíce máčeného škrobu, 3 lžíce sádla, půl lžičky soli, 1 paprikový lusk, 4 čerstvé žampiony, 1 menší pórek, 2 stroužky česneku, 1 cibule, několik plátků máčeného zázvoru, 1 lžička červeného oleje
Zálivka: 2 lžíce studeného vývaru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vína šao-sing, půl lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu, půl lžičky wei-su, sůl

Příprava:

Svíčkovou nakrájíme na plátky, smícháme s vejcem, solí a škrobem. Ve větším množství rozpáleného tuku maso blanšírujeme a poté scedíme a necháme odkapat.

V pánvi rozehřejeme sádlo, vsypeme na tenké plátky nakrájené žampiony, na kostičky nakrájený červený paprikový lusk, pórek a cibuli. Zvýšíme teplotu a přidáme plátky česneku a několik plátků máčeného zázvoru. Přimícháme maso, zalijeme zálivkou, krátce podusíme a povrch hotového pokrmu zakápneme červeným olejem.

Další články a jídla:

Jehněčí na zelenině dochutíme sojovou omáčkou.

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Kuřecí játra se zeleninou jsou připravena na teflonové pánvi.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 za dynastie Wei.

Dušené žampiony s bambusem podáváme s rýží.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínská mytologie vylíčená v dávných příbězích.

Játra po sečuánsku u kterých je nutná rychlá příprava.

Kuře s ananasem podáváme s rýží.

Dynastie Ming se těšila prosperitě.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Hovězí maso na kari


Yin.cz © 2007