Šuang-si s houbami.
Šuang-si s houbami je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
60 dkg hovězí roštěné, 2 lžíce namočených černých hub (Jidášovo ucho nebo hlíva ústřičníá), 1 cibule, 1 pórek, hrst spařeného hlávkového zelí, 1 lžička strouhaného zázvoru, 1 mokka lžička cukru, 1 lžíce nakládané kapie, 4 lžíce kvalitní sójové omáčky, 2 lžíce máčeného škrobu, 1 vejce, 2 lžíce solamylu, 4 lžíce oleje
Příprava:
Maso nakrájíme na tenké krátké plátky, vložíme do misky, vyklepneme vajíčko, zasypeme solamylem, v kašičce maso obalíme a necháme uležet. Na větší pánvi pak rozpálíme olej, naložené maso zprudka opékáme a roztrháváme dvěma vidličkami od sebe, aby se rovnoměrně propeklo a kousky byly hladké a oddělené. Olej slijeme, přidáme veškerou uvedenou zeleninu i houby, vše pokrájené na kousky, promícháme, zalijeme sójovou omáčkou a přidáme škrob rozmíchaný v malém množství vody. Maso by mělo být lesklé a šťavnaté. Podáváme s rýží.
Další jídla:
Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.
Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.