Treska s rýží potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Treska s rýží

Treska s rýží je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

polovina lžičky kardamonu, 4 vejce uvařená natvrdo, 500 g mražené tresky, 300 g rýže, 4 dl vody nebo vývaru, 4 lžíce nasekané petrželky, 2 lžíce oleje, 1 cibule

Příprava:

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Kousky ryby podle potřeby očistíme. Ve woku rozehřejeme olej a na něm orestujeme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli do zesklovatění, pak přimícháme dobře propláchnutou rýži. Za stálého míchání ji necháme 5 minut dusit. Poté poklademe na rýži kousky ryby a dusíme pod pokličkou dalších 10 minut. Pak lehce ochutíme solí a pepřem. Na rybu poklademe čtvrtky uvařených vajec, posypeme nasekanou petrželkou a podusíme dalších 5 minut. Podle potřeby rýži občas podlijeme vodou či vývarem. Sůl a pepř podle chuti.

Další články:

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Cloisonné je drátkový email.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.


Yin.cz © 2007