Utajená kachna po čínsku je jedna z čínských lahůdek.
Utajená kachna po čínsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
750 g brambor střední velikosti, 1 kg kysaného zelí, středně velká kachna, 500 g cibule
Koření: sůl, paprika, pepř, bazalka
Příprava:
Brambory běžné velikosti rozkrojíme v půli a vaříme 10 minut v slabě osolené vodě. Poté je vyjmeme a ještě teplé ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky (po špetce). Zároveň s brambory dáme na 10 minut povařit 1 kg kysaného zelí s 0,5 litru vody. Nakrájenou cibuli smícháme se zelím, špetkou červené papriky a dáme na dno většího pekáče. Kachnu zevnitř pořádně osušíme, posolíme, naplníme ochucenými brambory a zašijeme. Lze naplnit i krk. Položíme kachnu na zelí, osolíme, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě nezakrytou. Na začátku na 200 °C, zhruba po 20 minutách snížíme na 180 °C. Kachnu pečeme celkem přibližně 1 hodinu a 45 minut, podléváme dle potřeby. Takto připravená je díky zelí báječně šťavnatá a křehká.
Další jídla:
Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...
Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.
Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.