Kuřecí prsíčka v medové omáčce potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Kuřecí prsíčka v medové omáčce

Kuřecí prsíčka v medové omáčce jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

4 vykostěné kuřecí plátky bez kůže, 250 g rýže, 15 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 250 g oloupané cibule (perlovky), 3 středně velké očištěné mrkve nakrájené na kolečka, velká očištěná cuketa nakrájená na plátky, šťáva a jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče a 1 citronu, 4 lžíce medu, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 lžíce oloupaného a nastrouhaného kořene zázvoru, polovina lžičky soli, mletý černý pepř, čerstvá řeřicha potoční a na proužky nakrájená pomerančová kůra na ozdobení

Příprava:

Troubu předehřejeme na 200 °C. V zapékací míse rozehřejeme máslo a olej a kostky kuřete na něm během asi 3 minut po každé straně lehce opečeme. Pak maso vyjmeme a odložíme na talíř. Na mírném ohni v kastrolu asi 10 minut dusíme cibuli, mrkev a cuketu. Pomerančovou a citrónovou kůru a šťávu smícháme s medem, hořčicí, česnekem, zázvorem, solí a trochou pepře. Kuře vrátíme do zapékací mísy a přelijeme ho medovou směsí. Přivedeme do varu a odstavíme z plotny. Zakrytou zapékací mísu vložíme do trouby a 50 minut pečeme, přičemž kuře často přeléváme omáčkou. Mezitímsi uvaříme rýži. Jakmile je kuře propečené a rýže hotová, přeneseme kuře se zeleninou doprostřed servírovací mísy. Kolem rozložíme rýži, vše ozdobíme řeřichou a pomerančovou kůrou a podáváme.

Další články:

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Cloisonné je drátkový email.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.


Yin.cz © 2007