Maso po sečuánsku osloví milovníky exotických chutí.

Maso po sečuánsku

Maso po sečuánsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 kuřecí křídla, 2 vepřové kotlety, 1/2 kg hlívy ústřičné, 1 střední mrkev, 1 střední cibule, 1/2 větší okurky hadovky, 250 g čínského zelí, 4 stroužky česneku, sojová omáčka hustá, kajenský pepř mletý, tabasco, kari koření, houbové koření, cukr, sůl, olej

Příprava:

Maso nakrájíme na kostky cca jedenapůlcentimetrové nebo na nudličky. Dáme do misky spolu s trochou oleje, velkou lžící sojové omáčky, lžičkou kari a houbového koření a pepře. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny v chladničce. Mezitím nakrájíme zeleninu: Mrkev na tenké 2milimetrové plátky, cibuli rozloupeme po slupkách a nakrájíme na čtverečky, to samé uděláme s čínským zelím, ale používáme jen bílou dužinu (zbytek se hodí na salát ), okurku na kostičky a česnek na plátky. Postup přípravy: Uděláme si zeleninový vývar. Do kastrolku s 0,2 litru vařící vody s trochou soli, houbového koření a pepře povaříme napřed česnek s mrkví, asi 3 minuty, poté přidáme cibuli a zelí a vaříme další 2 minuty. Vypneme a doplníme okurkou. Na pánvi s trochou oleje zprudka osmahneme marinované maso, po chvilce přidáme nakrájené houby a podlijeme vývarem ze zeleniny. Přidáme ještě pár kapek sojovky, trochu pepře a houbového koření a dusíme maso cca 5 minut do měkka. Přidáme pár kapek tabasca a lžičku cukru a zprudka vaříme za stálého míchání, aby nám cukr trochu karamelizoval. Vypneme, přidáme podušenou zeleninu. Omáčka by měla být středně hustá, trochu nasládlá a lehce ostrá. Podáváme s rýží.

Další:

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Cloisonné je drátkový email.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů