Pekingské sojové maso se žampiony milovníka exotických chutí.
Pekingské sojové maso se žampiony je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
100 g pekingského sójového masa, 200 g žampionů, 1 cibule, 3 lžíce oleje, mořská sůl, kmín, Solčanka (zeleninové ochucovadlo s mořskou solí), 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička hořčice
Příprava:
Pekingské sójové maso povaříme 15 minut v osoleném a Solčankou okořeněném nálevu a scedíme. Žampiony nakrájíme a podusíme s nakrájenou cibulí, Solčankou a kmínem na oleji. Nakonec vše smícháme dohromady a přidáme sójovou omáčku a hořčici.
Další články:
Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Cloisonné je drátkový email.
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.