Sladkokyselá čínská polévka je jedna z tradičních lahůdek.

Sladkokyselá čínská polévka

Sladkokyselá čínská polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 kuřecí plátky, 3 stroužky česneku, 50 g bambusových výhonků, kuřecí bujón, kostka tofu, hustá sójová omáčka na vaření, 4-6 čínských černých hub, zelená cibulka, čínské zelí, 2 střední mrkve, olivový olej, kvalitní ocet (rýžový), víno, drcené nakládané chili papričky, škrob (maizena), 2 vejce, sůl

Příprava:

Uvaříme asi 2 litry silného kuřecího vývaru s česnekem. Do druhého hrnce dáme jemně nakrájené: mrkev, zelenou cibulku, vymačkané, alespoň hodinu předem namočené černé čínské houby (nožky odstraníme), tofu, 50 g bambusových výhonků - plátků, čínské zelí a uvařená, na malé kousky nakrájené kuřecí plátky.

Vše přes síto zalijeme připraveným vývarem, přidáme 2 velké lžíce olivového oleje, 1 lžíci světlé sójové omáčky, 1 lžíci čínského rýžového vína nebo suchého sherry, 5 lžic octa, 4 malé lžičky drcených chili papriček a vše povaříme asi 10 – 15 minut. Na závěr do polévky pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce, zahustíme škrobem (maizenou), který jsme si rozpustili v trošce vody a vše dovaříme během dalších 5 minut. Dle chuti osolíme.

Další jídla:

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...

Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.


Yin.cz © 2007