Čína nasadila do pátrání po zmizelém letadle vesmírné družice.

Čína nasadila do pátrání po zmizelém letadle vesmírné družice

Do pátrání po zmizelém dopravním letounu společnosti Malaysia Airlines se zapojila také Čína.

Na pátrání po zmizelém letounu se již podílí 26 zemí – Čína do hledání zapojila i 21 vesmírných družic, které monitorují rozsáhlé oblasti.

Třetina z 239 lidí na palubě letadla byli Číňané a jejich rodiny deset dní po incidentu stále čekají na informace v jednom z pekingských hotelů. Čínský ambasador v Malajsii Chuang Chuej-kchang dnes řekl, že čínské úřady pečlivě prověřily všechny čínské pasažéry, ale neodhalily žádné sepětí s teroristy. Jeho prohlášení zřejmě mělo odpovědět na spekulace, že by ve zmizení letadla mohli mít prsty muslimští separatisté z řad Ujgurů, národnostní menšiny žijící v autonomní oblasti Sin-ťiang na severozápadě Číny.

Podle bezpečnostního konzultanta Jeffreyho Beattyho radary mají řadu "slepých míst" a pohyb v nízké výšce za účelem úniku před jejich signálem je možný. "V této části světa je možné letět přes hory a být pro radary neviditelný. Zkušený pilot nebo kdokoliv, kdo chtěl letět tímto směrem, může zjistit, kde se radary nacházejí podle toho určit umístění slepých míst. Na provedení tohoto obtížného manévru jsou však vyškoleni pouze vojenští piloti, nikoli piloti velkých dopravních letadel. Americké úřady, které jsou do hledání letadla zapojeny, také nevěří, že by stroj s rozpětím přes 60 metrů, jehož dráha pro přistání je dlouhá kolem jednoho kilometru, mohl někde bez úhony přistát.

Další články:

Dynastie Ming byla poslední velká domácí čínská dynastie.

Kustovnice čínská přichází do Evropy.

Čínské jídelní hůlky jsou jeden z rysů čínské kultury.

Čína planuje do roku 2020 přestěhovat 100 milionů zemědělců do měst, roztočí kola ekonomiky. Urbanizace představuje pro Čínu budoucnost.

Čím se liší černý a zelený čaj - pocházejí ze stejné rostliny.

Čína zahájila celostátní monitorování desertifikace, byly již vyčerpány finanční prostředky ve výši 300 milionů čínských yuanů.

Čína zprovoznila nejdelší rychlotrať na světě a láme rekordy v železniční dopravě.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Yin.cz © 2007