Čínská kuřecí smažená rýže je tradiční jídlo.

Čínská kuřecí smažená rýže

Čínská kuřecí smažená rýže jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 vejce, 1 lžíce vody, 1 lžíce másla, 1 polévková lžíce rostlinného oleje, 1 nadrobno nakrájená cibule, 2 sáčky vařené bílé rýže (zchladlé), 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mletého černého pepře, 150 g nadrobno nakrájeného vařeného kuřecího masa

Příprava:

V misce smícháme vejce s vodou. Mezitím necháme na pánvi na středně mírném ohni rozpustit máslo. Přidáme vejce a necháme je být 1-2 minuty. Poté vyjmeme z pánve a nakrájíme na kousky (přibližně 1 cm). Do stejné pánve přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme doměkka. Přidáme rýži, sójovou omáčku, pepř, nakrájené kuřecí maso a dobře promícháme. Smažíme a mícháme po dobu pěti minut. Nakonec do směsi vložíme vejce. Podle chuti můžeme přidat i zeleninu.

Kuřecí smaženou rýži podáváme ještě teplou.

Další jídla:

Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...

Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.


Yin.cz © 2007