Čínské kuře s paprikou potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Čínské kuře s paprikou

Čínské kuře s paprikou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

150 g kuřecího masa, 1 bílek, polovina lžičky solamylu rozmíchaného v polovině lžičky vody, 1 střední cibule, 2-3 kapie, olej na opékání, mleté chilli koření
Omáčka: 1 lžíce sójové omáčky, trocha soli, trocha cukru, 1/2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky vody

Příprava:

Maso nakrájíme na kostky a promícháme se směsí kterou připravíme z 1 bílku, 1/2 lžičky solamylu a 1/2 lžičky vody. Necháme 1/2 hodiny stát. Papriky zbavíme jadérek, nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném oleji do poloměkka (2-3 min.). Pak je vyjmeme a vložíme na misku, na níž budeme jídlo podávat. Na pánvi prudce rozpálíme lžíci oleje. Zmírníme oheň, nasypeme maso, opékáme jej, dokud rovnoměrně nezhnědne a hotové přidáme k paprikám. Jako příloha chutnají široké rýžové nudle nebo rýže.

Další články:

Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Cloisonné je drátkový email.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.


Yin.cz © 2007