Čínské kuře s paprikou potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.
Čínské kuře s paprikou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
150 g kuřecího masa, 1 bílek, polovina lžičky solamylu rozmíchaného v polovině lžičky vody, 1 střední cibule, 2-3 kapie, olej na opékání, mleté chilli koření
Omáčka: 1 lžíce sójové omáčky, trocha soli, trocha cukru, 1/2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky vody
Příprava:
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se směsí kterou připravíme z 1 bílku, 1/2 lžičky solamylu a 1/2 lžičky vody. Necháme 1/2 hodiny stát. Papriky zbavíme jadérek, nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném oleji do poloměkka (2-3 min.). Pak je vyjmeme a vložíme na misku, na níž budeme jídlo podávat. Na pánvi prudce rozpálíme lžíci oleje. Zmírníme oheň, nasypeme maso, opékáme jej, dokud rovnoměrně nezhnědne a hotové přidáme k paprikám. Jako příloha chutnají široké rýžové nudle nebo rýže.
Další články:
Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.
Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.
Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Cloisonné je drátkový email.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.