Dušené bambusové výhonky jsou jídlo čínské kuchyně.

Dušené bambusové výhonky

Dušené bambusové výhonky jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

450 gramů bambusových výhonků (nakrájených na malé kousky), 1 cibule (nakrájená nadrobno), 4 lžíce oleje, 200 ml hovězího vývaru (může být i z kostky), 2 lžíce červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, polovina lžičky Glutasolu, polovina lžičky cukru, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce vody, sůl

Příprava:

Na rozpáleném oleji zpěníme pokrájenou cibuli a bambusové výhonky, přidáme víno, sojovou omáčku, Glutasol, cukr, mletý zázvor, zalijeme vývarem, promícháme a dusíme. Nakonec zahustíme Solamylem rozmíchaným s vodou, dle chuti osolíme a krátce povaříme.

Další jídla:

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.

Banánový flip na pití.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Odvar z kustovnice, 1 lžíce.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.


Yin.cz © 2007