Dušené žampiony s bambusem jsou jídlo čínské kuchyně.

Dušené žampiony s bambusem

Dušené žampiony s bambusem jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g čerstvých žampionů (očištěné, nakrájené na plátky), 200 g bambusových výhonků (nakrájených na plátky), 1 cibule (nakrájená nadrobno), 250 ml zeleninového vývaru, 5 lžic oleje, 4 lžíce červeného vína, 2 lžičky škrobu, 2 lžičky vody, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička zázvorového oleje, špetka mletého pepře, sůl dle chuti

Příprava:

Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, promícháme a prudce opečeme. Poté přidáme nakrájené bambusové výhonky, cukr, pepř, sójovou omáčku, víno, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme 3-4 minuty. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě a za stálého míchání krátce podusíme. Hotové jídlo pokapeme zázvorovým olejem. Podáváme s rýží.

Další jídla:

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.

Banánový flip na pití.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Odvar z kustovnice, 1 lžíce.


Yin.cz © 2007