Jehněčí na zelenině je jídlo, které zve k zasednutí k tabuli.

Jehněčí na zelenině

Jehněčí na zelenině je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

20 g čerstvého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 červený pepřový lusk, 500 g bílého zelí, 2 červené papriky, sůl, 1 svazek jarní cibulky, 1 citrón, 2 lžíce oleje, 400 g jehněčí pečeně, 4 lžíce sójové omáčky

Příprava:

Oloupeme zázvor a česnek a obojí nasekáme najemno. Pepřový lusk omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme ho na jemné kolečka. Vše smícháme a dáme stranou. Zelí a papriku nakrájíme našikmo na 0.5 cm široké proužky. Cibulku nakrájíme našikmo na tlustší kolečka. Citrón omyjeme horkou vodou a nastrouháme kůru. Uvaříme rýži, 1 lžíci oleje zahřejeme v pánvi wok, omyjeme maso a 5 minut ho opékáme. Po 3 minutách přidáme česnekovou směs, poté vše vyndáme a uchováme v teple. Zbylý olej zahřejeme ve woku a opečeme zelí a papriku. Přidáme cibulku a 2 minuty opékáme. Přidáme maso a citrónovou kůru, dochutíme sójovou omáčkou.

Další jídla:

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Banánový flip na pití.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Odvar z kustovnice, 1 lžíce.


Yin.cz © 2007