Medové krevety s vlašskými ořechy jsou tradiční lahůdka.

Medové krevety s vlašskými ořechy

Medové krevety s vlašskými ořechy jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 šálek vody, 2/3 hrnku cukru moučky, 1/2 hrnku vlašských ořechů, 4 bílky, 2/3 hrnku mochika (rýžová mouka), 1/4 hrnku majonézy, 0,5 kg oloupaných velkých krevet, 2 lžíce medu, 1 lžíce slazeného kondenzovaného mléka, 2 dcl oleje na smažení

Příprava:

V malé pánvi smícháme vodu s cukrem. Přivedeme k varu a přidáme ořechy. Vaříme po dobu 2 minut, pak scedíme, přendáme ořechy zvlášť do misky a necháme proschnout.

Z bílků ušleháme sníh, který smícháme s rýžovou moukou, dokud nevznikne kašovitá konzistence. Mezitím na hluboké pánvi rozehřejeme olej. Namáčíme krevety do vytvořené směsi a restujeme na oleji dozlatova, cca po dobu 5 minut. Pomocí děrované vařečky krevety vyndáváme a pokládáme je zvlášť na misku.

Poté si připravíme omáčku: ve středně velké servírovací míse promícháme majonézu, med a slazené kondenzované mléko. Přidáme krevety a jemně je v omáčce promícháme. Jídlo ozdobíme kondenzovanými ořechy a podáváme.

Další jídla:

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.


Yin.cz © 2007