Svíčková po kantonsku potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Svíčková po kantonsku

Svíčková po kantonsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g svíčkové, 1 lžíce máčeného škrobu, 2 bílky, polovina lžičky soli, 100 g čerstvého celeru, 1 cibule, 4 lžíce oleje
Zálivka: půl šálku studeného vývaru, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína, polovina lžičky mletého pepře, polovina lžičky wei-su (výtažek z obilí, u nás známý jako glutamát sodný), polovina lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu, sůl

Příprava:

Svíčkovou nakrájenou po vlákně na tenké nudličky promícháme se škrobem, bílkem a solí a v chladnu necháme odležet. Na velmi malém množství horkého oleje krátce osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme nudličky čerstvého celeru, promícháme a odstavíme na teplé místo. V pánvi rozpálíme olej, na kterém prudce orestujeme odleželé maso. Po 2 minutách přidáme nudličky cibule a celeru, promícháme a hotový pokrm zakápneme olejem. Jako příloha chutnají široké rýžové nudle nebo rýže.

Další články:

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Cloisonné je drátkový email.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...


Yin.cz © 2007