Svíčková po kantonsku potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.
Svíčková po kantonsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g svíčkové, 1 lžíce máčeného škrobu, 2 bílky, polovina lžičky soli, 100 g čerstvého celeru, 1 cibule, 4 lžíce oleje
Zálivka: půl šálku studeného vývaru, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína, polovina lžičky mletého pepře, polovina lžičky wei-su (výtažek z obilí, u nás známý jako glutamát sodný), polovina lžičky cukru, 1 lžička máčeného škrobu, sůl
Příprava:
Svíčkovou nakrájenou po vlákně na tenké nudličky promícháme se škrobem, bílkem a solí a v chladnu necháme odležet. Na velmi malém množství horkého oleje krátce osmahneme na nudličky nakrájenou cibuli, přidáme nudličky čerstvého celeru, promícháme a odstavíme na teplé místo. V pánvi rozpálíme olej, na kterém prudce orestujeme odleželé maso. Po 2 minutách přidáme nudličky cibule a celeru, promícháme a hotový pokrm zakápneme olejem. Jako příloha chutnají široké rýžové nudle nebo rýže.
Další články:
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Cloisonné je drátkový email.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.
Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...