Kachna Jüan-pao je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.

Kachna Jüan-pao

Kachna Jüan-pao je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Počet porcí pro větší společnost: 1 kachna cca 1 kg, 8 vajec (dle počtu osob), 1 nakrájená cibulka, 1 zázvor anebo 1 kávová lžička mletého zázvoru, 2 kávové lžičky soli, 2 šálky vína, 1 šálek vývaru, 1 polévková lžíce sezamového oleje

Příprava:

Zkaramelizujeme cukr, až zhnědne. Odstavíme, zalijeme třemi polévkovými lžícemi vody a necháme rozpustit. Očištěnou a vykuchanou kachnu vložíme do 1 litru vařící slané vody a vaříme, až je měkká. Mezitím uvaříme vajíčka natvrdo, ponoříme je na chvíli do studené vody, oloupeme a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Uvařenou kachnu zbavíme kostí a pokrájíme na kousky. Na jednu polévkovou lžíci rozpáleného oleje vložíme kousky masa a opékejte po stranách. Potom do nádoby přidáme všechny přísady a celá vajíčka a povaříme. Těsně před podáváním zahustíme rozmíchanou škrobovou moučkou.

Další jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Banánový flip na pití.

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Odvar z kustovnice, 1 lžíce.


Yin.cz © 2007