Kantonské hovězí kostky je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.

Kantonské hovězí kostky

Kantonské hovězí kostky je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

250 g mladého libového hovězího masa, 1 malá cibulka, 1 malý celer, 1 kávová lžička hladké mouky smíchané s bílkem
Omáčka: 2 polévkové lžíce vody, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 polévkové lžíce vína, 1 polévková lžíce cukru, 2 kávové lžičky soli, 2 kávové lžičky mouky smíchané s 1 polévkovou lžící vody, špetka pepře a glutasolu (vegety), olej na smažení

Příprava:

Maso nakrájíme na malé kousky, posolíme a obalíme v ušlehaném bílku s moukou. Cibuli rozkrájíme na plátky a celer na kostičky. Namícháme přísady do omáčky. Dobře rozehřejeme olej a ponoříme do něj maso, aby změnilo barvu (nejméně na 20 vteřin). Na druhé pánvi rozehřejeme jednu polévkovou lžíci oleje a opékáme na prudkém ohni cibulku a celer (asi 1 minutu), zalijeme připravenou omáčkou, zamícháme a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme okapané maso, zamícháme a podáváme.

Další jídla:

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Banánový flip na pití.

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Kantonské nudle


Yin.cz © 2007