Kuře ala lotosový květ přináší do kuchyně inspiraci.

Kuře ala lotosový květ

Kuře ala lotosový květ je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

120 g kuřecího masa, 1 kávová lžička soli a vína, 3 kávové lžičky hladké mouky rozmíchané v 1 polévkové lžíci vody, 5 bílků, 1 šálek kuřecí polévky, 3 lžíce vařených hrášků, 1 polévková lžíce nadrobno nakrájené šunky, olej

Příprava:

Kuřecí maso umeleme na jemnou kaši. Přidáme tři polévkové lžíce vývaru a vytvoříme jemnou hmotu. Do ušlehaných bílků přidáme víno, sůl a dvě kávové lžičky hladké mouky a smícháme vše s kuřecím masem. Do velmi horkého oleje v menší pánvi nalijeme třetinu směsi. Po deseti vteřinách zamícháme olejem na pánvi tak, aby směs mohla nadále bobtnat. Směsi se však nedotýkáme, mohla by se rozpadnout. Opečeme směs po obou stranách, pak dáme placičku na síto okapat a smažíme další. Zbytek kuřecí přihřejeme, zamícháme do něj mouku rozmíchanou ve vodě, přidáme hrášek a necháme přejít varem. Omáčku nalijeme na placičky na teplém talíři a posypeme sekanou šunkou.

Další jídla:

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Kantonské kuře

Cloisonné je drátkový email.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Banánový flip na pití.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....


Yin.cz © 2007