Kantonské kuře je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.

Kantonské kuře

Kantonské kuře je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

350 g odkostěného kuřete, 2 polévkové lžíce rajského protlaku, 2 bílky, špetka soli, 1 polévková lžíce sójové omáčky a škrobové moučky, 1 polévková lžíce paprikové omáčky, 1 kávová lžička cukru, 1 polévková lžíce vína, olej

Příprava:

Maso nakrájíme na proužky a naklepeme. Připravíme nálev ze sójové omáčky a soli, maso potřeme touto tekutinou a necháme 20 minut odležet. Mezitím rozšleháme bílky a připravíme talířek se škrobovou moučkou. Přichystáme ostatní přísady. Okapané maso obalíme v bílcích a ve škrobové mouce a opékáme v horkém oleji. Opečené kousky dáváme na síto okapat. Na dvě polévkové lžíce rozehřátého oleje dáme protlak, paprikovou omáčku, víno a špetku soli, dobře zamícháme a touto omáčkou polijeme osmažené kousky kuřete.

Další jídla:

Banánový flip na pití.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Kantonské nudle


Yin.cz © 2007