Krabí salát je jídlo, které zve k zasednutí ke stolu.

Krabí salát

Krabí salát je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 balení krabích tyčinek, 1 lžíce sterilovaného celeru, 1 jablko (oloupané, jemně nastrouhané), 1 mrkev (očištěná, jemně nastrouhaná), 2 rajčata (omytá, nakrájená na plátky), 1 malý citrón (omytý, nakrájený na plátky), 100 g majonézy, 1 lžíce jemného kečupu, olej dle potřeby, cukr, sůl dle chuti, voda na propláchnutí celeru

Příprava:

Rozmražené kousky krabích tyčinek mírně osmahneme na oleji, necháme je okapat a vychladnout. Do mísy nastrouháme jablko a mrkev, přidáme osmahlé krabí tyčinky a celer, který však nejdříve propláchneme v cedníku tekoucí vodou. Vše důkladně promícháme, aby se krabí tyčinky rozpadly na malé kousky. Nakonec vmícháme majonézu, kečup, dle chuti osladíme a osolíme. Podáváme ozdobené nakrájeným citrónem a rajčaty.

Další jídla:

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Ryba na čínský způsob kterou pokapeme sojovou omáčkou...

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Banánový flip na pití.

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007