Kuře pěti vůní přináší do kuchyně inspiraci.
Kuře pěti vůní je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 kuře cca 850 g, 1 šálek sójové omáčky, skořicová kůra v celku, 1 kávová lžička soli, 2 polévkové lžíce pokrájené cibule, 1 kávová lžička mletého zázvoru, 1 vrchovatá polévková lžíce škrobové moučky, 1 kávová lžička posekané pažitky, 2 šálky kuřecího vývaru, olej
Příprava:
Omyté a vykuchané kuře rozsekáte na větší porce a vložíte do vařící slané vody. Když už jsou téměř uvařené, ponoříte je do sójové omáčky a na horkém oleji opékáte po všech stranách asi 3 minuty. Jakmile zezlátnou, vyjmete je a poskládáte do kastrolu. Zalijete kuřecím vývarem, přidáte polévkovou lžíci sójové omáčky, sůl, pokrájenou cibulku, mletý zázvor a skořici a povaříte ve vodní lázni půl hodiny. Potom kuře vyjmete, ze šťávy odstraníte skořici, zahustíte škrobovou moukou, povaříte a nalijete na kuře připravené na teplé míse. Posypete pažitkou.
Další jídla:
Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.
Cloisonné je drátkový email.
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.
Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.
Banánový flip na pití.
Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....