Pekingské plněné závitky rozehrají chuťové pohárky milovníka exotických chutí.
Pekingské plněné závitky jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 hlávku pekingského (čínského) zelí, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g pórku, 100 g čočky, 500 g rajčat, 1 cibule, 2 vejce, 100 g sýra, 250 ml vývaru, 30 ml oleje
Příprava:
Čočku uvaříme doměkka. Zeleninu (rajčata ne) oloupeme, nakrájíme a dusíme spolu s čočkou 10 minut. Oddělíme listy pekingského zelí a ve vroucí vodě je necháme pět minut spařit. Odstraníme tvrdé části z listu, scedíme a osušíme. Čočku a zeleninu promícháme s nastrouhaným sýrem. Poklademe jimi listy zelí, zavineme a převážeme nití.
Cibuli a tvrdší zbytky listů z pekingského zelí nasekáme a na větší pánvi je na oleji osmažíme. Potom k nim přidáme plněné zelí, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou čtvrt hodiny. Po deseti minutách přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Vejci uvařenými natvrdo a na nadrobno nasekánými nakonec posypeme hotové plněné zelné listy.
Další články:
Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Gaiwan slouží pro přípravu čaje.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.
Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...