Pekingské plněné závitky rozehrají chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Pekingské plněné závitky

Pekingské plněné závitky jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 hlávku pekingského (čínského) zelí, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g pórku, 100 g čočky, 500 g rajčat, 1 cibule, 2 vejce, 100 g sýra, 250 ml vývaru, 30 ml oleje

Příprava:

Čočku uvaříme doměkka. Zeleninu (rajčata ne) oloupeme, nakrájíme a dusíme spolu s čočkou 10 minut. Oddělíme listy pekingského zelí a ve vroucí vodě je necháme pět minut spařit. Odstraníme tvrdé části z listu, scedíme a osušíme. Čočku a zeleninu promícháme s nastrouhaným sýrem. Poklademe jimi listy zelí, zavineme a převážeme nití.

Cibuli a tvrdší zbytky listů z pekingského zelí nasekáme a na větší pánvi je na oleji osmažíme. Potom k nim přidáme plněné zelí, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou čtvrt hodiny. Po deseti minutách přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Vejci uvařenými natvrdo a na nadrobno nasekánými nakonec posypeme hotové plněné zelné listy.

Další články:

Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Gaiwan slouží pro přípravu čaje.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů