Pracovní tábory v Číně by měly končit.

Pracovní tábory v Číně by měly končit

Ústřední výbor Komunistické strany Číny přijal v polovině listopadu 2013 reformy, jejichž součástí je zrušení pracovních "převýchovných" táborů.

Reformy, které v polovině listopadu přijal ústřední výbor Komunistické strany Číny, v sobotu schválil stálý výbor Všečínského shromáždění lidových zástupců (VSLZ), nejvyšší legislativní orgán mezi zasedáními VSLZ.

Definitivně skončit by měly pracovní tábory, jeden z nejkritizovanějších symbolů čínského komunistického režimu. Pracovní tábory zavedl v 50. letech dvacátého století režim čínského vůdce Mao Ce-tunga. Bez soudu zde byli podobným způsobem, jako v sovětských gulazích drženi "kontrarevolucionáři" a "třídní nepřátelé". "Nápravou" prostřednictvím tvrdé práce a marxistické doktríny prošly zřejmě až desítky milionů Číňanů. Miliony lidí během věznění zemřely, než byl systém v 70. letech "přehodnocen" a tehdejší čínský vůdce Teng Siao-pching nechal propustit osoby zadržované na základě politických a náboženských obvinění. Nyní je v pracovních táborech podle údajů OSN až 190 tisíc lidí.

Další články:

Velká čínská zeď je víc než na kameni kámen.

Dynastie Ming byla poslední velká domácí čínská dynastie.

Čínské jídelní hůlky jsou jeden z rysů čínské kultury.

Kustovnice čínská přichází do Evropy.

Pozorovací drak čínské armády byl využívám pro zjištění situace.

Čínské robotické lunární vozítko Nefritový králík přistálo na Měsíci, na kterém bude zkoumat lunární půdu.

Čína reorganizuje těžbu vzácných kovů, která je strategickým odvětvím.

Sun Tzu, Umění války bylo napsáno před 2500 lety.

Yin.cz © 2007