Beijing longxu mian rozehraje chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Beijing longxu mian

Beijing longxu mian je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Tento druh nudlí najdete v Číně skutečně téměř všude, jde také o jedno z prvních jídel obsahujících nudle, které se začalo šířit do celého světa. Každý správný znalec čínské kuchyně jistě ví, o čem je řeč. Technika výroby nudlí je velice složitá, navíc odborníci na tyto nudle pocházejí z rodin, kde se drobnosti a záludnosti techniky dědí z generace na generaci. U těchto nudlí hraje roli sebemenší drobnost, například je důležitá teplota okolního vzduchu, která úzce navazuje na teplotu vody, použitou na výrobu nudlí. V zimě se používá voda teplá a v létě naopak studená. Dalším důležitým parametrem je mouka, je nutné nešetřit a koupit mouku nejvyšší možné kvality. Pokud jsou suroviny správně vybrané a smíchané, lze vyrobit opravdu tenoučké nudle. Na soutěži v Pekingu jeden ze soutěžících zvládl zpracovat 1,5 kg těsta na výrobu 4 098 nudlí a to pouze za 2 minuty.

Další články:

Jídelní hůlky schopné rozpoznat nekvalitní olej spatřily světlo světa.

Klášter Šaolin si získal proslulost i v Evropě.

Gaiwan slouží pro přípravu čaje.

Eunuši obklopovali císaře, jeho manželku, konkubíny i úředníky.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kustovnice čínská přichází do Evropy.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války bylo napsáno před 2500 lety.


Yin.cz © 2007