Dušené jehněčí maso rozehraje chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Dušené jehněčí maso

Dušené jehněčí maso je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

Množství na 5-6 porcí: 750 g jehněčí kýty, 1 konzerva žampionů sterilovaných v přírodním nálevu, 2 stroužky česneku, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžička zázvoru, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Vegety nebo 1/2 lžičky Glutasolu, 3 lžíce oleje

Příprava:

V hrnci umíchejte z cukru a oleje karamel dohněda (pozor, ať není černý - pak je hořký). Přidejte jehněčí maso nakrájené na větší kousky. Maso míchejte na silném ohni do té doby, než se voda, kterou pustilo, zcela vysmaží. Následně přidejte žampiony, zázvor, sojovou omáčku a vše zalijte horkou vodou, aby bylo maso zcela zatopeno. Rychle přiveďte do varu, poté oheň zmírněte a kastrol přikryjte pokličkou. Zvolna duste na litinové plotýnce doměkka. Pokud bude třeba, přilijte během dušení další vodu. Když bude maso měkké, dle chuti šťávu dosolte a dochuťte Vegetou. Nakonec přidejte lisovaný česnek, omáčku promíchejte a ihned podávejte.

Další články:

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.

Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Gaiwan slouží pro přípravu čaje.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Kustovnice čínská přichází také do Evropy.

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů